L-Expo: Women’s Art in BOAB Art Gallery van 11 en 21 oktober

WIJ, organiseert samen met çavaria, Steptoe, Accenture en BOAB Art Gallery, een tweede L-Expo: Women’s Art.

“Het succes van vorig jaar stimuleert WIJ om opnieuw een platform te creëren om les-bi-trans kunstenaressen aan te moedigen hun werk te tonen. Zo komt er voor de tweede maal een inspirerende samenwerking tot stand tussen dames die nog niet zo lang creatief bezig zijn (en nog niet hebben tentoongesteld) en dames die al  meer ervaring hebben” zegt Kat Van Nuffel van WIJ.

Dit jaar is er wel een andere invalshoek. “Er zijn meer vrouwen actief bezig met kunst, het wordt meer aanvaard dat vrouwen kunst maken, maar ze krijgen minder aandacht en worden minder gewaardeerd, en zijn minder vertegenwoordigd in musea en op tentoonstellingen. BOAB Art Gallery erkent deze gevoelige kwestie en stelt graag haar professionele ruimte ter beschikking. Ook zorgt de galerij voor een toegevoegde waarde aan de tentoonstelling met  het werk ‘Cannibale‘ van Jacques Charlier, dat met de nodige humor het seksisme aan de kaak stelt.”

 De L-Expo wordt officieel geopend met een hapje en drankje op donderdag 11 en vrijdag 12 oktober, telkens vanaf 19.30 uur. Op beide avonden leest Johanna M. Pas, schrijfster-dichteres en één van de kunstenaressen, voor uit eigen werk. Op vrijdag 12 oktober verzorgt Nathalie Delporte van Joe FM de opening.

 De L-Expo loopt van donderdag 11 oktober tot en met zondag 21 oktober in BOAB Art Gallery, Kloosterstraat 152, 2000 Antwerpen. 

 

Beeld: WIJ

2 gedachten over “L-Expo: Women’s Art in BOAB Art Gallery van 11 en 21 oktober

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: