Burgemeester wil Rotterdam Pride zonder interne onlusten binnen LGBT-gemeenschap

Burgemeester Ahmed Aboutaleb vraagt holebi’s en transgenders in Rotterdam de rangen te sluiten. Dit weekend is er Rotterdam Pride. In 2017 leidde dit tot een wat onlusten tussen ‘conservatieve’ en meer (links-)activistische holebi’s, transgenders en queers.

Rotterdam Pride 2017 verliep onrustig. Onenigheid over hoe en wat de pride hoort te zijn zorgde voor een tegenbetoging tegen de Pride Walk. “Ik heb me daar ernstig aan gestoord”, zei Aboutaleb bij de aftrap van de festiviteiten deze week. Dat hij moest overleggen met politie over de beveiliging van een LGBT-evenement, vindt hij te gek voor woorden.

“Hoe is het in hemelsnaam mogelijk, anno 2018, dat een zodanige splitsing mogelijk is dat mensen elkaar naar het leven staan? Doe het jezelf niet aan. Sluit de gelederen en vecht waarvoor je moet vechten: namelijk dat gelijke rechten zoals die in artikel 1 van de Grondwet staan ook in de samenleving, op straat en op de stoep werkelijkheid worden.”

Artikel 1 van de Grondwet in Nederland beschermt inwoners en burgers tegen discriminatie. Onder meer COC Nederland wil daarin seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie in laten opnemen.

Politie

“Stel dat doel eerst voor ogen, in plaats van elkaar te lijf te gaan. Want verdeeldheid organiseert geen slagkracht om de situatie te verbeteren”, zegt de burgemeester. 

Maar nu kan hij niet anders dan politiebegeleiding voorzien en zelfs agenten oproertenue achter de hand houden.  “Ik mag van harte hopen dat die inzet niet nodig is.”

Beeld: Rotterdam Pride
Bron: Rijnmond.nl

Een gedachte over “Burgemeester wil Rotterdam Pride zonder interne onlusten binnen LGBT-gemeenschap

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: