‘Jong Geweld’ van VTM op 9 oktober op bezoek bij Wel Jong Niet Hetero

Op dinsdag 9 oktober trekt het VTM-programma ‘Jong Geweld‘ naar Camp Z, het zomerkamp van Wel Jong Niet Hetero.

“De zes jongeren gaan langs op een zomerkamp voor jonge holebi’s en transgenders. Obi maakt kennis met de 22-jarige Jasper. Jasper is een transman en doet zijn verhaal. Hebe hoort van Davide hoe moeilijk het voor hem was om uit de kast te komen. Om de zware verhalen te verwerken, nemen de jongeren deel aan een typisch kampspel, inclusief modder, eieren en bruine zeep”, luidt de korte inhoud.

Jong geweld?

Veel hebben ze niet met mekaar gemeen, alleen dat ze een bekende vader of moeder hebben. Maar toch gaan Tita (dochter van Joke Devynck en Johan Heldenbergh), Len (zoon van Günther Neefs), Chinouk (dochter van Dana Winner), Obi (zoon van Sabine Appelmans), Hebe (dochter van Peter Van de Veire) en Fiel (zoon van Bart Van Avermaet) samen op kamp. Voor een realitycheck, want ze maken kennis met leeftijdsgenoten voor wie het leven iets minder makkelijk is. Evi Hanssen presenteert. Het programma sluit aan bij Rode Neuzen Dag.

Camp Z?

Camp Z is het zomerkamp van WJNH. Het idee bestaat al decennia. In de jaren 1990 heette het ‘Zomer-5-daagse‘. Later heette het ‘WJNH Kamp‘ en ‘Expedition Y‘.

Het idee is niet veel veranderd: ’s zomers jonge holebi’s en transgenders de mogelijkheid geven samen leuke dingen doen in een omkaderde omgeving.

‘Jong geweld’, om dinsdag om 21.40 uur. Afgelopen afleveringen kan je online bekijken.

 

Beeld: VTM

%d bloggers liken dit: