VIDEO | Nederland voetbalt met regenboogarmbanden

In navolging op de actie in 2017 dragen alle aanvoerders in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie Vrouwen, op initiatief van de Centrale Spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation, tijdens de aankomende competitieronde een regenboogband in plaats van de traditionele aanvoerdersband.

“Met het dragen van de regenboogband vragen wij aandacht voor diversiteit in zowel het betaald als amateurvoetbal”, zegt de John Blankenstein Foundation.

Deze stichting werkt voor een betere LGBT-acceptatie in de sport. Blankenstein was een out scheidsrechter.

Ongeacht achtergrond

CSR en VVCS-voorzitter Danny Hesp: “Vorig jaar hebben wij door de spontane actie met de regenboogbanden het onderwerp diversiteit hoger op de agenda gekregen bij de clubs voetbalbreed. Op veel amateurvelden droegen jong en oud dezelfde unieke band en gaven daarmee hun steun aan diegenen die met hun eigen identiteit worstelen. Ik hoop dat het dit jaar nog massaler zal gebeuren. En ik blijf het herhalen; voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is.”

John Blankenstein Foundation-voorzitter Karin Blankenstein: “Regenboogbanden drukken de kern van sport voor iedereen uit: alle verschillen zijn welkom, zodat iedereen zich thuis voelt en daardoor met plezier sport. Sport wordt leuker en sterker als we iedereen insluiten, ongeacht leeftijd, afkomst, seksuele voorkeur of geslacht.”

#alltogetherchallenge

Op 11 oktober is er ook nog de #alltogetherchallenge, een initiatief van de Alliantie Gelijkspelen en de John Blankenstein Foundation in het kader van de internationale Coming-outdag.

De #alltogetherchallenge daagt sporters – voetballers, hockeyers, tennissers, iedereen die mee wil doen – uit om met elkaar de bal zo lang mogelijk hoog te houden. Als de sport het toelaat (zoals bijvoorbeeld bij voetbal) dan houden de spelers, staande in een cirkel, elkaars hand vast.

Beeld: John Blankenstein Foundation
Bron: John Blankenstein Foundation

%d bloggers liken dit: