Vastgoedontwikkeling en populariteit van rubber bedreigen leatherscene in Londen

The Guardian stelt vast dat de leerscene in Londen harde tijden beleeft. Er zijn verschillende oorzaken, stelt de krant.

Er is nog één leerbar over, schrijft The Guardian: The Backstreet. Maar ook deze bar wordt bedreigd door vastgoedontwikkeling. Het is een repetitief verhaal. Wel meer homobars, voor kinks en fetisjes en mainstream homobars, zijn verdwenen en vervangen door kantoorruimtes, luxeappartementen of andere dure handelszaken.

Internet

Er zijn andere redenen waarom leerbars bedreigd zijn. Het internet bijvoorbeeld: niet alleen ontmoeten mannen elkaar via de gay datingapps, ze kopen hun materiaal ook vaker online.

Bovendien is leer duur en vooral jongere liefhebbers van kinks en fetisjes keren zich naar PVC en rubber, dat goedkoper is. Dat was heel zichtbaar tijdens Antwerp Pride.

Genderidentiteit

Een andere kaper op de kust voor ‘klassieke’ leerliefhebbers is het dominante discours. De focus is verlegd van geslacht naar gender en daarbij is de uiting van hypermannelijkheid not done geworden.

Onder het mom van ‘you do you‘ en de claim van inclusie worden expliciete uitingen van (hyper)mannelijkheid niet meer gewaardeerd. Dat is ironisch. Want leather was in de beginjaren (1940 tot 1960) net een afzetting van het heersende, ‘zachte’ en ‘vrouwelijke’ beeld van homo’s. Maar het tij keert en de rollen zijn nu omgedraaid.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: The Guardian

%d bloggers liken dit: