Coming-Outdag: Bo Van Spilbeeck genomineerd voor meest homovriendelijke mediafiguur Benelux

Journaliste Bo Van Spilbeeck is door OUTtv genomineerd voor een OUT Media Award. Dat doet de LGBT-zender jaarlijks om een persoon die de gemeenschap op een positieve onder de aandacht bracht, te belonen.

In het verleden werd de prijs in Vlaanderen al uitgereikt aan onder andere Conchita Wurst, premier Charles Michel (MR) en K3. In Nederland ging de prijs al naar onder andere Ferry Doedens, Mirella van Markus, Boris Dittrich en Barbara Barend.

Benelux

De genomineerden dit jaar zijn Bo Van Spilbeeck, acteur Sven De Ridder, actrice Anke De Ridder, journalist Rémy Bonny, Songfestivalwinnares Netta, Olympisch skiër Gus Kenworthy, realityster Rogier van der Linden, LGBT-activiste Dinah de Riquet-Bons en Amsterdams burgemeester Femke Halsema.

Voor het eerst sinds de geboorte van de award in 2011 houdt OUTtv Benelux geen aparte verkiezing voor Vlaanderen en Nederland, maar gooit de zender de twee samen onder het mom ‘één grote familie’. Vlamingen kunnen vanaf nu dus ook voor Nederlandse genomineerden stemmen en omgekeerd.

 In Vlaanderen ging K3 vorig jaar met de award naar huis omdat de kinderpopgroep over transseksualiteit zong in het nummer ‘Prinsesje en Superman‘.

Transgender

Dit jaar nomineert de zender met de Vlaamse Bo Van Spilbeeck en de Nederlandse Dinah de Riquet-Bons voor het eerst twee transgendervrouwen. De zender maakt zich sterk dat het taboe rond transgenders dankzij de media meer bespreekbaar is geworden binnen de samenleving.

OUTtv wil niet beweren dat het allemaal dankzij K3 komt, maar het tv-kanaal ziet wel dat K3’s overwinning vorig jaar een impact heeft gehad op de manier hoe er met thema’s zoals ’transseksualiteit’ wordt omgegaan in de maatschappij. Volgens de zender hebben Klaasje, Hanne en Marthe bewezen waarom openlijk communiceren over thema’s zoals ‘homoseksualiteit’ en ’transseksualiteit’ vanaf jonge leeftijd zo belangrijk is. Het normaliseren van deze thema’s in de media en daarbuiten is precies wat OUTtv met de OUT Media Award wil bereiken.

 Vorig jaar brachten meer dan 4.000 mensen hun stem uit in Vlaanderen en Nederland samen.

Stemmen voor de meest LGBT-vriendelijke mediapersoonlijkheid 2018 kan vanaf 11 oktober, Coming-Outdag, tot en met 31 oktober via de link www.outtvpro.com.

 

Beeld: OUTtv, VTM

2 gedachten over “Coming-Outdag: Bo Van Spilbeeck genomineerd voor meest homovriendelijke mediafiguur Benelux

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: