Programma Pink Screens Brussels Queer Film Festival 2018 van 8 tot 17 november

Van 8 tot 17 november 2018 organiseert Genres d’à Côté opnieuw het Brussels Queer Film Festival Pink Screens… in Brussel. Er zijn twee focussen: Brazilië en Mange-moi (eet mij).

“Brazilië is het land van contrasten: velden vol GGO’s, steden van beton en de kap van het Amazonewoud, sociale en raciale spanning, het carnaval van Rio de Janeiro en LGBT-fobie”, klinkt het bij Pink Screens. We volgen het gefluister van de jaguar op een spirituele en seksuele zoektocht (‘O Sussuro do Jaguar‘), verkennen seks op het internet in ‘Tinta Bruta‘, zien Gustavo Vinagre terug (de werven van ‘Nova Dubai‘), een portret van de actrice Julia Katherine, (‘Lembro mais dos corvos‘), en de vele gezichten van dit fascinerend land in verschillende kortfilms in ‘O Brasil em curtas‘ maar zetten ook met ‘O Clube dos Canibais‘ en ‘As Boas Maneiras‘ onze andere focus in: ‘Eet mij‘.”

Eet mij

“Bij deze focus kan je kiezen tussen eten of opgegeten worden! Maar is dat echt een kwestie van keuze? In de Kannibalenclub is het menu bij momenten beperkt, en dat verraadt bepaalde sociale stellingen (‘O Clube Dos Canibais’).”

Dat belet sommigen niet ervan te dromen opgegeten te worden (‘Protokolle‘ van Jan Soldat). Roofzucht kan in onze aard liggen (‘As Boas Maneiras’) of worden gebruikt als lichamelijke en politieke daad door de performance artist Rébecca Chaillon (‘My body my rules‘ van Emilie Jouvet). Kortom: enkele stevig gekruide sessies met vlees op de plank, waarvan zelfs de meest strikte vegetariërs onder jullie zullen watertanden…”

Programma

Pink Screens is meer dan film. Het zijn party’s, ontmoetingen en zelfs een leather cruising meating. Het volledige programma vind je op PinkScreens.org of hieronder.

 

Beeld: Pink Screens

%d bloggers liken dit: