2.000 politieagenten beschermen gaypride van Busan in Zuid-Korea

De 15.000 deelnemers van het Busan Queer Festival in Zuid-Korea kregen bescherming van 2.000 politieagenten. Dat bleek nodig na hevige tegenbetogingen bij andere prides.

De gayprides van Incheon (waar de lichthaven ligt) en het idyllische eiland Jeju werden verstoord door hevige betogingen van christelijke activisten. Die willen niets weten van holebi’s en transgenders in Zuid-Korea.

In Incheon werd de aanvraag voor een gaypride afgewezen maar holebi’s en transgenders hielden die toch. Dat leidde tot geweld. Ook tegenbetogers op Jeju toonden zich gewelddadig.

Maar dankzij de beveiliging was de pride Busan vooral leuk, meldt de organisatie. Een duizendtal tegenbetogers werden op afstand gehouden door de politie.

Conservatief

We associëren Zuid-Korea graag met high tech en vrolijke K-pop, maar de onderstroom is conservatief.

Net als bij onsen in Japan is het in Zuid-Korea niet ongewoon om in jjimjilbang samen naakt te baden. Mannen en vrouwen apart. Dan valt de preutsheid plots weg.

Beseffen dat mannen ondereen of vrouwen ondereen ook seksuele of amoureuze gevoelens kunnen hebben, is voor velen dan ook een echte schok en een bedreiging. Ze willen daar niets van weten.

 

Beeld: Wikipedia

Een gedachte over “2.000 politieagenten beschermen gaypride van Busan in Zuid-Korea

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: