All Bi in Leuven wil thuishaven zijn voor en zichtbaarheid vergroten van biseksuelen

All Bi is een vereniging voor en door biseksuelen in Leuven. De organisatie zorgt voor onthaal en zichtbaarheid.

“All Bi is een vereniging voor biseksuele personen van alle leeftijden, met als eerste focus onthaal en informatie”, vertelt Patricia van All Bi aan Be Out. “All Bi organiseert sensibiliseringsacties, activiteiten om biseksuele personen samen te brengen, en kijkt naar mogelijke samenwerkingen met andere (bi-)verenigingen in Vlaanderen.”

Onthaal

De eerste focus ligt op onthaal. “Door het aanbieden van onthaalgesprekken willen we biseksuele personen op hun gemak doen voelen binnen het regenboogmilieu. Voor de ene persoon kan dit de functie hebben om een ei ergens kwijt te raken en informatie te verkrijgen, voor de andere kan dit een tussenstap zijn naar andere verenigingen binnen het huis. Deze onthaalgesprekken gebeuren door vrijwilligers en enkel op vraag. Er worden dus geen vaste momenten voorzien. Aanvragen kunnen gebeuren via e-mail of onze Facebook-pagina.”

Uitdagingen

All Bi wil ook de zichtbaarheid van biseksualiteit binnen de regenbooggemeenschap vergroten. “Er zijn heel wat vooroordelen ten opzichte van biseksuelen, ook binnen het regenboogmilieu. Vaak wordt verondersteld dat we van beide walletjes tegelijk willen eten en dus by design niet monogaam kunnen zijn, wat uiteraard niet klopt. Velen mogen horen dat het maar een fase is, en ze binnenkort wel voor een van de geslachten zullen kiezen en dus eigenlijk homo of lesbisch zijn.”

“Bi kan in verschillende maten voorkomen. Sommigen voelen zich fifty-fifty. Anderen zijn toch iets meer aangetrokken tot vrouwen dan mannen of vice-versa. Bi als het midden van het homo/lesbisch-hetero-spectrum gaat niet op. Alle variaties van de verhouding zijn allemaal bi.”

Tweetalig

All Bi heeft als uitvalsbasis Leuven, met de steun van Holebihuis Vlaams-Brabant“Van hieruit willen we biseksuelen in Vlaams-Brabant (en daarrond) bereiken. We kiezen ervoor om heel consequent tweetalig te communiceren – Nederlands en Engels – aangezien de studentenstad Leuven een tijdelijke thuis is voor vele Erasmus-studenten.”

Elke vierde vrijdag is er een bi-café in Café Rocco. Andere activiteiten worden ad hoc georganiseerd.

 

Beeld: All Bi Leuven

%d bloggers liken dit: