Eurovisiesongfestival wordt dan toch geen feestdag

Het Brits parlement heeft een petitie die vraagt om van de finaledag van het Eurovisiesongfestival een feestdag te maken, verworpen. “Het is onduidelijk wat de petitie de Britse regering of het parlement om te doen”, klinkt het antwoord.

De initiatiefnemers stellen dat het Songfestival een viering is van Europese cultuur en geschiedenis. “Het Verenigd Koninkrijk zou zich zoveel mogelijk moeten inzetten om Europese integratie, samenwerking en vrede te promoten ten tijde van politieke strijd en tweedracht in Europa.”

Verder argumenteren de indieners dat het Songfestival een showcase is voor de eigen cultuur en opportuniteiten biedt.

No

Maar de petitie is verworpen. “Een petitie moeten vragen om een specifieke actie van de regering of het parlement. Daar de finale traditioneel op een zaterdag plaatsvind, is het onduidelijk welke actie moet ondernomen worden.”

De petitie vraagt van de finaledag een feestdag te maken. In het VK heet dat bank holiday. En op zaterdag zijn banken sowieso gesloten.

 

Beeld: Free-Photos, Pixabay

%d bloggers liken dit: