Procter & Gamble en Trainbow Belgium krijgen werk-inclusieprijzen

Procter & Gamble is volgens KliQ Works de inclusiefste werkgever in België. Trainbow Belgium werd gelauwerd voor het leukste initiatief van 2018.

Procter & Gamble won woensdag de eerste KliQ Works Most Inclusive Employer of 2018 Award. Lokale Politie Antwerpen en het Agentschap Overheidspersoneel van de Vlaamse Overheid eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. De regenboogvlaggenactie van Trainbow Belgium werd uitgeroepen tot KliQ Works Diversity Initiative 2018.

KliQ Works is de vormingspartner van çavaria en richt zich voornamelijk op inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op het werk. De awards werden uitgereikt op het einde van de KliQ Works 2018 Workplace Conference die focust op inclusieve rekrutering.

Inclusiescan

De Most Inclusive Employer of 2018-ranking werd samengesteld op basis van de resultaten van de inclusiescan die KliQ Works aanbiedt. Aan de hand van die scan kunnen bedrijven een analyse maken van hun eigen beleid en praktijk. KliQ Works geeft feedback en begeleidt hen vervolgens om (nog) inclusiever te worden.

Procter & Gamble werkt al sinds 2013 aan inclusie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit op de werkvloer. Wereldwijd kan het bedrijf buigen op een sterke diversiteits- en inclusiecultuur, maar de doorslag voor het kwalitatieve werk in België werd toch gegeven door het Gable-werknemersnetwerk en het lokale management. Ze dienen als voorbeeld voor andere Europese vestigingen met hun duidelijke visie op universal design, hun brede aanpak van diversiteit en specifieke aandacht voor inclusie van transgenders.

Personeelsdirecteur Maurits Wesseling reageerde trots bij het ontvangst van de prijs. Hij voegde eraan toe te blijven werken voor inclusie “want een eerste plaats behouden is wat anders”, knipoogde de HR-man.

Spoorwegen

Trainbow Belgium won de KliQ Works Diversity Initiative 2018 Award voor hun regenboogvlaggenactie op de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. Trainbow is het LGBT-netwerk van de Belgische spoorwegen (NMBS, Infrabel en HR Rail). In 2018 kregen ze het voor elkaar dat 27 stations de regenboogvlag uithingen en dat Brussel-Centraal in regenboogkleuren werd verlicht. Ze gaven daarmee niet alleen een sterk signaal naar alle LGBTI-werknemers van de spoorwegen, maar ook naar de honderdduizenden passagiers die de stations passeerden.

Transgenders

Christian Smets nam voor Trainbow Belgium de prijs in ontvangst. De vereniging bestaat drie jaar en heeft op die korte tijd een flinke impact gehad. De vlaggenactie was immers erg zichtbaar. Maar Smets, die zich bij HR Rail bekommert om employer branding, is vooral trots op zijn campagne gericht op transgenders. Mogelijk was dat een wereldprimeur. In ZIZO verscheen een advertentie die die T-inclusie bij de Spoorwegen in de verf zette.

 

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Procter & Gamble en Trainbow Belgium krijgen werk-inclusieprijzen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: