VIDEO | ‘Élite’ op Netflix: gay romances moeten niet per se voorspelbaar en Amerikaans zijn

Netflix bracht net ‘Élite‘ uit, een Spaanse high school thriller. En de reeks schuwt LGBT-thema’s niet.

“Als drie arbeiderskinderen zich inschrijven bij een exclusieve privéschool in Spanje, leidt de confrontatie tussen de arme en rijke studenten tot een moord”, is de premisse van ‘Élite’. Net zoals ‘Riverdale‘ mixt het tienerdrama en thriller.

Met een homokoppel een biseksueel personage met twee moeders en iemand met hiv tikt de serie enkele inclusievakjes aan.

Koppel

Anders (Aron Piper) en Omar (Omar Ayuso) vormen een koppel. Hun relatie is pril en niet zonder uitdagingen, maar hun homoseksualiteit is geen (hoofd)probleem. Omar als moslim en Anders aks de arme jongen in een rijke omgeving zijn ook verfrissend tegenover de twinkjes. Niet dat we iets tegen twinks hebben. Maar die heb je al in ‘Degrassi: Next Class‘ bijvoorbeeld.

View this post on Instagram

The only thing I want is to be with you. #Omander

A post shared by Netflix US (@netflix) on

Bi

Polo (Álvaro Rico) heeft twee moeders. Zij zijn  de ‘invloedrijkste lesbiennes’ van Spanje. Hij ontdekt ook zijn biseksualiteit, iets wat zijn vriendin wel weet. Helaas valt het woord ‘biseksueel’ niet. Maar zijn biseksualiteit lijkt geen fase of opstapje naar homoseksualiteit.

Hiv

Marina (Maria Pedraza) is seropositief. Ze legt haar vrienden uit wat virale lading en ondetecteerbaar betekent. Ze heeft niet minder seks dan anderen.

Beeld: Netflix
Bron: Têtu

Een gedachte over “VIDEO | ‘Élite’ op Netflix: gay romances moeten niet per se voorspelbaar en Amerikaans zijn

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: