Hallemaal Gelijk staat klaar voor 2.000 holebi’s in Halle

In Halle in Vlaams-Brabant is Hallemaal Gelijk gestart. “Hallemaal Gelijk wil een laagdrempelig initiatief zijn dat holebi’s samenbrengt tijdens leuke activiteiten. Maar tevens is deze organisatie ook een luisterend oor  voor iedereen die vragen heeft rond zijn seksualiteit”, klinkt het op Facebook.

Hallemaal Gelijk schat van 5% van de Hallenaars holebi is. 2.000 mensen dus. “Doorgaans zoeken Halse holebi’s hun toevlucht naar de anonimiteit van het nabijgelegen Brussel waar ook een enorm holebi-aanbod is. Enerzijds is zo’n aanbod fantastisch. Anderzijds wekt dit wel de indruk dat holebi’s in hun eigen gastvrije stad niet zichzelf kunnen zijn. Daar wil Hallemaal Gelijk graag verandering in brengen. Want hoe zichtbaarder de holebigemeenschap wordt, hoe gemakkelijker ook de outing en het welzijn van ieder individu.”

De vereniging wil niet alleen holebi’s bijeenbrengen en informatie of een luistrend oor bieden, maar gewoon gezellig zijn met socioculturele activiteiten.

Datingapps

Hallemaal Gelijk wil ook van Halle een holebivriendelijke stad maken.

“Hallemaal Gelijk is sinds een aantal weken ook actief op dating-apps voor gays en lesbische vrouwen. En daar krijgen we nu reeds heel wat vragen rond holebiseksualiteit. Het bewijs dat er nog werk is aan de regenboogwinkel.”

Je vindt Hallemaal Gelijk op Facebook, op Grindr, op PlanetRomeo, op HER en op Zoe. Mailen kan ook.

 

Beeld: Hallemaal Gelijk

%d bloggers liken dit: