VIDEO | Bo Van Spilbeeck uitgeroepen tot LGBT-vriendelijkste mediapersoonlijkheid 2018

VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck (59) is door OUTtv uitgeroepen tot LGBT-mediapersoonlijkheid van het jaar.

Naar jaarlijkse gewoonte reikt OUTtv de OUT Media Award uit. In Vlaanderen en Nederland gaat de award dit jaar naar de Belgische journaliste Bo Van Spilbeeck. Via een online poll hebben afgelopen maand meer dan 6.000 mensen gestemd op de persoon die volgens hen de LGBT+-thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Vlaams en Nederlandse media. De Nederlandse LGBT-activiste Dinah de Riquet-Bons en realityster Rogier van der Linden werden respectievelijk tweede en derde. 

 Bij de vorige winnaars zitten onder meer Conchita Wurst, eerste minister Charles Michel (MR) en K3.

Coming-out

Van Spilbeeck heeft de award te danken aan haar moedige en publiekelijke coming-out als transvrouw begin dit jaar. “Mede dankzij tv-zender VTM kon Vlaanderen en Nederland haar verhaal volgen en maakte ze het onderwerp ’transgender zijn’ meer bespreekbaar. Haar coming-out werd zelfs wereldnieuws”, zegt Jens Geerts van OUTtv.

 Van Spilbeeck zelf reageerde aangenaam verrast op haar allereerste award: “Ik ben zeer vereerd maar dit had ik niet verwacht. Er waren tenslotte sterke persoonlijkheden genomineerd dit jaar. Zelf heb ik ontzettend veel geluk dat mijn omgeving mij aanvaardt, dat mijn collega’s positief reageren en dat mijn werkgever VTM mij dezelfde kansen blijft geven als voordien. En dat is dan ook de boodschap naar andere mensen en werkgevers toe: of je nu een werknemer of collega of familielid hebt die homo, lesbisch, biseksueel of transgender is: steun hen, want dat is jammer genoeg vaak nog niet het geval”.

‘Girl’

Op de vraag op wie Van Spilbeeck zou stemmen volgend jaar, moet ze niet lang nadenken: “Voor mij mag regisseur Lukas Dhont hem wel winnen. Lukas heeft met zijn filmdebuut ‘Girl‘ een pareltje gemaakt over een jonge ballerina die ook transgender is maar toch haar dromen najaagt. Het is een topfilm. Lukas en zijn team mogen van mij zeker met de OUT Media Award naar huis volgend jaar.”

 

Beeld: OUTtv

3 gedachten over “VIDEO | Bo Van Spilbeeck uitgeroepen tot LGBT-vriendelijkste mediapersoonlijkheid 2018

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: