Is klopjacht op homo’s in Tanzania een scheet in een fles?

Met veel bombarie kondigde Paul Makonda, gouverneur van Dar es Salaam, aan jacht te zullen maken op holebi’s en transgenders. Maar voorlopig is er geen heksenjacht in het economisch hart van Tanzania.

Nochtans zijn er op het eiland Zanzibar – de heimat van Queen-frontman Freddie Mercurytien mannen opgepakt op verdenking van homoseks(ualiteit). Dat meldt Amnesty International. Tanzania voorziet tot levenslang voor homoseks.

Maar, zo wijst specialist terzake Erasing 76 Crimes, deze arrestatie gebeurde op zaterdag. Makonda ging zijn klopjacht starten op maandag.

Plaatselijke krant The Citizen zag Makonda “huilen tijdens de kerkdienst”. Zou buitenlandse en binnenlandse druk hem te veel worden? De Tanzaniaanse centrale regering nam afstand van zijn oproep tot klopjacht op LGBT’s. De krant spreekt dan ook van een fiasco.

Geen paradijs

Met of zonder homofobe retoriek van de gouverneur blijft Tanzania alles behalve een roos paradijs. De tien uit Zanzibar kunnen erover meespreken. Zowel overheid als de publieke opinie staan vijandig tegenover holebi’s en transgenders.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Erasing 76 Crimes

2 gedachten over “Is klopjacht op homo’s in Tanzania een scheet in een fles?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: