Activisten corrigeren regering: Maleisië beschermt holebi’s en transgenders niet

Volgens de Maleisische regering beschermt de grondwet holebi’s en transgenders tegen discriminatie. Niets is minder waar, reageren LGBT-activisten.

Elke lidstaat van de Verenigde Naties wordt periodiek geëxamineerd wat betreft mensenrechten. Dat gebeurt door andere VN-lidstaten. Deze week was het de beurt aan Maleisië.

Examinatoren van dienst zijn Duitsland, Oostenrijk, Chili, Canada, Argentinië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Buiten de norm

Wat seks betreft bestraft Maleisië al wat geen heteroseksuele, vaginale penetratie is. Met andere woorden: man penetreert vrouw met zijn penis is oké; pijpen, (anaal) neuken is strafbaar.

Wie veroordeeld wordt, riskeert lange celstraffen en lijfstraffen. Al moslimland en en voormalige kolonie van het Verenigd Koninkrijk combineert Maleisië op dat vlak het slechtste van twee werelden.

Pardon?

Dat regeringsvertegenwoordigers stellen dat de grondwet LGBT’s beschermt, schiet bij Thilaga Sulathireh van Justice For Sisters in het verkeerde keelgat. Verleden week nog zijn twee transvrouwen vermoord. In september kregen lesbiennes stokslagen

Bovendien verhard de politieke en publieke toon tegen LGBT’s en transgenders, net als in Indonesië. Censuur is schering en inslag.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

%d bloggers liken dit: