Naakt en seks uit ‘Girl’ geknipt om Oscar-kansen te vrijwaren

Op 16 januari komt de Belgische transfilm ‘Girl‘ uit in de Amerikaanse bioscopen. Maar het naakt en de pijpscène worden weggemonteerd. Om controverse te verlijden en de Oscar-kansen te vrijwaren, meldt De Morgen.

De film is er op Netflix te zien, maar komt in januari ook uit in de cinema’s.

Netflix wil graag au sérieux worden genomen als filmdistributeur en moet zich daarom plooien aan de geplogenheden en regels van de Motion Picture Association of America (MPAA), de Amerikaanse keuringsdienst. Die struikelt over de pijpscène. Op zich is daar niets te zien, maar ht is duidelijk wat er gebeurt.

Controverse

De full frontal naaktscène wordt dan weer op vraag van Netflix zelf weggemonteerd. Het bedrijf wil geen discussies over een naakte minderjarige. Zowel het personage Lara als acteur Victor Polster zelf zijn minderjarig. Dat is immers een pr-nachtmerrie in de aanloop naar de Oscars.

Bovendien is er al langer controverse in de Verenigde Staten rond ‘Girl’. Voor sommigen is de prent transfoob.

De leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences krijgen wel de originele versie te zien. Dat staat in het reglement.

En filmmaker Lukas Dhont? Die zegt in De Morgen dat hij niet blij is met de wijzigingen, maar hij legt er zich bij neer.

 

Beeld: Diaphama Productions, Cinenews
Bron: De Morgen

Een gedachte over “Naakt en seks uit ‘Girl’ geknipt om Oscar-kansen te vrijwaren

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: