Limburger krijgt geen straf nadat hij hiv-besmetting verzweeg tegen sekspartner

Een Limburger van 41 jaar is schuldig verklaard voor de mogelijke besmetting van een Hasselaar met hiv. De veertiger had tegen zijn sekspartner verzwegen dat hij seropositief was en had onbeschermde seks met de 44-jarige man uit Hasselt.

Die bleek later ook besmet te zijn met het hiv virus. de rechter zag echter geen bewijs dat de Hasselaar door de betichte besmet werd. Bovendien dateren de feiten van zeven jaar geleden. Daarom krijgt de betichte geen straf en moet hij ook geen schadevergoeding betalen.

Schuldig verzuim

Volgens de rechter is er echter wel sprake van verkrachting en schuldig verzuim omdat de beklaagde zijn besmetting verzwegen heeft tegen de Hasselaar. Die zou nooit toestemming gegeven hebben voor onbeschermde seks als hij op de hoogte was van de hiv-besmetting van zijn sekspartner.

“Hij wist goed genoeg dat hij geen toestemming zou krijgen tot onbeschermde seks, als hij melding had gemaakt van zijn besmetting. Beklaagde heeft de man bewust misleid. Hij heeft het verzwegen uit vrees afgewezen te worden”, aldus de rechtbank.

Verzwegen

De seropositieve man verzweeg zijn hiv-status ook tegen anderen. “De burgerlijke partij was bovendien beducht voor een hiv-besmetting, aangezien hij zich regelmatig liet controleren. Of de burgerlijke partij al dan niet besmet is geraakt door het seksueel contact met beklaagde, is niet relevant voor de tenlastelegging verkrachting. Hij heeft zijn besmetting verzwegen om zo onbeschermde seksuele contacten te bekomen.”

 

Beeld: AJEL, Pixabay
Bron: Belga, GayLive.be

%d bloggers liken dit: