Europese Unie evalueert financiële steun aan Tanzania na opstoot van homofobie

De Europese Unie herziet de financiële steun aan Tanzania. Het land opende een klopjacht op holebi’s en transgenders.

De EU tilt zwaar aan de achteruitgang van de situatie van holebi’s en transgenders in Tanzania. Dat meldt de de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie Federica Mogherini uit Italië. “De EU is diep verontrust”, klinkt het.

Ambassadeur buiten

De speciale vertegenwoordiger van de Europese Unie bij Tanzania, Roeland van de Geer uit Nederland, is terug in Brussel. De EU-mededeling spreekt van een “verplicht vertrek” en vindt dat een inbreuk op diplomatieke rechten en gewoonten.

Herziening

De EU en haar lidstaten zal de relaties met Tanzania nu herzien, stelt Mogherini. Inclusief de mate en voorwaarden voor financiële steun.

 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: