Grote betoging pro homohuwelijk in Taiwan

In Taipei hebben holebi’s, transgenders n sympathisanten betoogd voor de openstelling van het huwelijk voor holebikoppels. Op zaterdag 24 november is er een referendum over de kwestie.

De kiezers zullen verschillende vragen krijgen: pro homohuwelijk, contra homohuwelijk en over LGBT’s in het onderwijs. Daarom ‘oefenden’ de betogers wat ze zullen antwoorden. De organisatie telde 100.000 deelnemers.

In mei 2017 gaf het Hooggerechtshof van Taiwan regering en parlement tot mei 2019 de tijd om het huwelijk open te stellen.

Taiwan?

Taiwan heet officieel de Republiek China. De archipel is feitelijk onafhankelijk, maar wordt door slechts enkele landen formeel erkend. De Volksrepubliek China beschouwt Taiwan als een afvallige provincie. Veel landen erkennen Taiwan daarom niet als land om hun handels- en diplomatieke relaties met China niet onder druk te zetten.

De hete adem van het conservatieve China is merkbaar. Het eist, op straffe van uitsluiting, dat Westerse luchtvaartmaatschappijen Taiwan als provincie en niet als land categoriseren op hun website.

In de hoofdstad Taipei zijn holebi’s best zichtbaar. Jongens die hand in hand lopen zijn er niet ongewoon en de gayscene is er best bruisend. Je zal er als homo een leuke tijd beleven.

Daarbuiten is het veel minder. Dat is bijvoorbeeld merkbaar op sociale media. LGBT’s trekken gewoon naar Taipei.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

%d bloggers liken dit: