Justin Trudeau verzet zich tegen verwijderen LGBT-hoofdstuk uit Canadees-Amerikaans-Mexicaans handelsverdrag

Amerikaanse Republikeinen willen hoofdstukken over holebi’s en transgenders weg uit een toekomstig Noord-Amerikaans handelsverdrag. Maar Canadees eerste minister Justin Trudeau verzet zich daartegen.

Het United States-Mexico-Canada Agreement (USMCA) is een toekomstig trilateraal handelsverdrag tussen de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Veertig Republikeinen schreven een open brief waarin ze eisen dat passages die beschermingen voor holebi’s en transgenders voorzien, geschrapt worden.

De veertig Republikeinen vinden dit een aantasting van de Amerikaanse soevereiniteit. Een gelijkaardig verwijt die brexiteers maken wanneer het de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk betreft.

Gemeenschappelijke waarden

In een interview stelt Justin Trudeau dat deze sociale beschermingen Canadese waarden belichten, maar evengoed waarden die in de andere landen terugkomen. Hij wil de sociale beschermingen die USMCA zou of zal garanderen, niet uit de tekst halen.

 

Beeld: GoToVan, Wikimedia Commons
Bron: PinkNews.co.uk

Een gedachte over “Justin Trudeau verzet zich tegen verwijderen LGBT-hoofdstuk uit Canadees-Amerikaans-Mexicaans handelsverdrag

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: