Singaporezen willen homoseks in strafwet behouden

Homoseks is strafbaar in een zeventigtal landen, waaronder Singapore. Singaporezen willen dat zo behouden, blijkt uit een enquête.

Sectie 377A van het Strafwetboek voorziet tot twee jaar cel voor homoseks. Secties 294 en 277A verbieden lesbische seks. Deze strafartikels noemen homoseks(ualiteit) niet bij naam, maar worden wel zo geïnterpreteerd. Deze strafwetten worden zelden uitgevoerd, maar zorgen wel voor censuur, een bron tot chantage en dreigementen.

Blackbox Research bevroeg 1.000 Singaporezen over de kwestie. 42% wil de situatie behouden zoals ze is. 19% is wil homoseks uit de strafwet. 40% staat neutraal tegenover de vraag.

Qua geslacht zijn er geen grote verschillen bij de respondenten, wel qua leeftijd. Jongeren wil af van 377A, 50-plussers willen het wetsartikel behouden.

Geen politieke wil

India decrimininaliseerde onlangs nog homoseks, maar in Singapore is er hiervoor geen politieke wil. Nochtans ervaren LGBT’s een verhoogde zichtbaarheid in de stadstaat.

Zo deed Li Huanwu zijn coming-out. De dertiger is de kleinzoon van Lee Kuan Yew, de stichter en eerste premier van Singapore.

 

Beeld: Timothy Junes
Bron: SG News Yahoo

%d bloggers liken dit: