Voortaan Pride Amsterdam zonder Botenparade?

De Botenparade is het hoogte punt en de unique selling proposition van Pride Amsterdam. Maar de botenparade trekt (te) veel volk. Ieder jaar klagen buurtbewoners over overlast. Gemeente Amsterdam start een zogenoemde burgerdialoog.

“Ieder jaar vindt de Pride Amsterdam plaats. Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Onderdeel van de Pride Amsterdam is de welbekende Botenparade. We zijn benieuwd hoe Amsterdammers de Botenparade waarderen. Zou je een korte vragenlijst in willen vullen hierover? Dit onderzoek kent een tweede ronde waarin je aan kunt geven wat je van de input van de andere deelnemers vindt. Deze vragenlijst sturen we je op maandag 10 december per e-mail. Deelname is anoniem”, klinkt de oproep.

Dit zijn de vragen:

  • Heb je in 2018 de botenparade bezocht?;
  • Welk rapportcijfer geef je de botenparade van Pride Amsterdam?;
  • Wat waardeer je het meest aan de botenparade?;
  • Als je één ding zou kunnen veranderen aan de botenparade, wat zou dat dan zijn?;
  • Identificeer jij je met de Pride Gemeenschap?

Bij een tweede ronde krijgt men ook inzicht in de antwoorden van de andere deelnemers.

Pride Amsterdam in Actie

Pride Amsterdam vraagt fans van het evenement de enquête in te vullen. “Om vooral ook positieve geluiden te laten horen.”

Pride Amsterdam vermoedt dat vooral tegenstanders gaan reageren.

Waarom?

Vrije Tijd Amsterdam vraagt zich ook af waarom de enquête is gelanceerd. Maar het platform kreeg van het gemeentebestuur nog geen antwoord.

 

Beeld: WikimediaImages, Pixabay
Bron: Vrije Tijd Amsterdam

%d bloggers liken dit: