Russische rechter stelt dat Rusland holebigezinnen moet erkennen

Dmitri Dedov, een Russische rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), stelt dat Rusland holebigezinnen moet erkennen.

Dedov schreef een dissenting opinion bij het arrest waarbij het Hof het verbod op gayprides in Rusland op de korrel neemt. “Ik geloof dat er een compromis en harmonie te vinden zijn in het wederzijds respecteren van mensenrechten, en in het bijzonder van rechten van minderheden die hun eigen levenswijze niet willen promoten maar hun burgerrechten wel erkend willen zien door de staat.

Dedov is al langer een tegenstander van wat homopropaganda wordt genoemd: het promoten / bespreken van niet-traditionele gezinsvormen. “Het erkennen van zulke (holebi)gezinnen kan een startpunt zijn voor de bescherming van alle andere noden die gezinsleden ervaren.”

Niet onder de indruk

Het Russisch LGBT-Netwerk is niet onder de indruk. “In Rusland zou Dedov hiervoor een boete krijgen”, reageert de organisatie laconiek.

“Vooraleer we beginnen over erkenning van holebigezinnen, moeten we basisburgerrechten krijgen zoals de vrijheid van vereniging.” Over die vrijheid ging het arrest.

 

Beeld: Wikipedia
Bron: Gay Star News

%d bloggers liken dit: