Rob Beenders stopt met actieve politiek door ziekte

De 39-jarige sp.a-politicus Rob Beenders stopt na veertien jaar met politiek. Beenders leidt aan de ziekte van Ménière.

“Zoals velen weten heb de ziekte van Ménière. In de lente kreeg ik aan de linkerkant nog een cochleair implantaat ingeplant”, vertelt Beenders op Facebook. “Stress is erg nefast als je de ziekte van Ménière hebt. En politiek is een stressvolle bezigheid die nooit stopt, die je zeven dagen op zeven opslorpt als je het goed wil doen.”

“Het is zeker niet dat ik niet meer kan werken, integendeel, ik heb nog veel ambitie en veel goesting, alleen kan ik niet meer 24 op 24 en 7 op 7 klaarstaan, wat de politiek wel vraagt. Ik volg nu de raad van mijn professor en verlaat de actieve politiek in mei. En ja hoor, dat is met veel pijn in het hart want ik doe deze job zo immens graag.”

“Ik wil mijn partij ook ongelooflijk danken, ik zal er zijn als ze me nodig heeft, temeer omdat sp.a me veel kansen heeft gegeven.”

Beenders is getrouwd met Patrick Roijen. Hij is gemeenteraadslid in Hasselt, lid van het Vlaams Parlement en deelstaatsenator.

 

Beeld: @RobBeenders, Twitter

%d bloggers liken dit: