Wim Vanlessen over lief, leed en toekomst: “Ik zou ook wel graag voor iemand anders willen zorgen”

Wim Vanlessen (43) zal op 3 februari 2019 opstaan en niet naar de balletles gaan. Na 25 jaar stopt hij als principal dancer bij Ballet Vlaanderen

In De Morgen spreekt hij over verleden, heden en toekomst. 

Zo vertelt Vanlessen dat ballet als jongen nooit een issue was. “Nooit. Net als mijn geaardheid. Mijn vader was directeur van een katholiek college, dus als een meisje een te kort rokje aanhad, moest hij optreden. Terwijl zijn zoon op de balletschool zat en homoseksueel is.”

Lief en leed

Maar dansen is geen job, vertelde Vanlessen al in ZIZO in 2009. Ballet is een leven. En dat heeft impact gehad op zijn liefdeslieven. Ballet komt immers eerst. Hij had elf jaar een partner in Londen, maar verhuizen was geen optie. “Ik heb fantastische vrienden, maar ik vind het heel jammer dat ik deze fijne periode alleen moet ervaren en niet kan delen met iemand speciaal.”

Toekomst

En nu? Eerst is er de galavoorsteling van ‘Boléro‘ op 2 februari. Dan is er het boek. “Het wordt een koffietafelboek met korte biografische passages. Mooi vormgegeven en met linnen ingebonden. Een echt kunstboek dat tussen de boeken van Tom Ford, Ralph Lauren en Yves Saint Laurent kan liggen. Heel luxueus, helemaal ik.”

Maar Vanlessen wil ook een stichting starten om jong talent te steunen. “Mensen denken altijd dat Wim Vanlessen alleen met zichzelf bezig is en als danser moet dat ook een beetje. Maar het is vermoeiend om altijd met jezelf bezig te zijn”, zegt Vanlessen in De Morgen. “Ik zou nu ook wel graag voor iemand anders willen zorgen.”


Beeld: @wimvanlessen, Instagram
Bron: De Morgen

Een gedachte over “Wim Vanlessen over lief, leed en toekomst: “Ik zou ook wel graag voor iemand anders willen zorgen”

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: