Magazine Tale of Men brengt getuigenissen en (naakt)foto’s van gewone homo- en bi-mannen

Zondag is in Bar Benelux in Brussel het tijdschrift Tale of Men gelanceerd. Maker Zheng Chi publiceert meteen vier nummers met “photography & storytelling“.

Zheng Chi, die je Chris mag noemen, groeide op in China en verhuisde dertien jaar geleden naar België. Hij woont in Brussel en studeert in Leuven. Fotografie is zijn hobby. “Ik ben fan van Humans of New York, een website waar gewone New Yorkers hun leven delen.”

Diezelfde insteek zit in Tale of Men: mannen getuigen over iets in hun leven. Iets wat hen bezighoudt of iets wat hen tekent. Ze poseren daarbij met kleren, in slip of naakt. “Ik hou van de de focus op kleine dingen.”

“Ik ben geïnteresseerd in LGBT-verhalen en de mannen zijn dus gay”, vertelt Zheng Chi.

Naast eigen werk zie je in elk nummer werk van gastfotografen.

Schroom overwinnen

Jeroen (links op de foto) is een van de jongens die Chris kon overtuigen om mee te werken. Hij getuigt in het tweede nummer over body issues, ambities en dromen. Het eerste contact tussen fotograaf en model verliep via Instagram.

Jeroen dacht er lang over na, maar zijn vriend overtuigde hem toch mee te doen. “Als jongere deed ik niet snel mijn T-shirt uit op het strand. Nu ga ik zonder problemen zwemmen, maar poseren is toch nog anders.”

Bij een eerste fotoshoot hield Jeroen zijn onderbroek aan. Maar bij een studioshoot met een andere fotograaf liet hij zijn schroom varen en poseerde hij naakt.

Er kwam een tweede sessie met Zheng Chi. “Dat was buiten. Het was gelukkig nog warm. Maar bij elk geluid dacht ik dat iemand zou komen. Dat is uiteindelijk niet gebeurd.”

Tale of Men is online te koop. Je kan Chris ook volgen op Instagram en op de blog TaleOfMen.com.

Beeld: Tale of Men / Timothy Junes

%d bloggers liken dit: