Çavaria verontwaardigd dat rechter gaybashing van Gents homokoppel niet kwalificeert als homofoob

Op 6 augustus werden Mauro Padovani (47) en Thomas Freeman (60) verbaal en fysiek aangevallen in Gent. De rechter oordeelt dat een homofobe intentie niet afdoende bewezen is. 

De rechter veroordeelde vrouw dor zich schuldig maakte aan extreme geweldpleging tot twaalf maanden cel met uitstel. Ze mag geen contact meer hebben met de slachtoffers en moet zich laten begeleiden. Haar vriend krijgt een werkstraf van honderd uren. De veroordeelden moeten ook en schadevergoeding betalen. 

Wat wel?

Holebi- en transgenderbelangenorganisatie çavaria is verontwaardigd en vraagt zich af wat dan wél kwalificeert als homofobie.

Mauro en Thomas deden al verschillende keren aangifte van homofoob geweld en pesterijen. Aan het laatste voorval, waar deze uitspraak over gaat, hielden ze gebroken ruggenwervels en een hoofdletsel over.

“De slachtoffers deden herhaaldelijk aangifte van homofobie en zijn onder homofobe verwensingen het ziekenhuis in geklopt. Wat moet er dan gebeuren voor een homofoob motief weerhouden wordt?”, vraagt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs zich af. 

Ook andere buren deden aangifte van homofobe feiten door dezelfde daders.

In beroep?

Çavaria bekijkt samen met de slachtoffers en met Unia welke verdere stappen ondernomen kunnen worden.

Çavaria stelde zich burgerlijke partij in deze zaak om erop toe te zien dat het homofoob motief grondig onderzocht wordt.

Beeld: AJEL, Pixabay
Bron: çavaria, HLN

%d bloggers liken dit: