Russisch verbod op homopropaganda brengt jongeren in gevaar

Het verbod op homopropaganda in Rusland brengt jongeren in gevaar. Human Rights Watch (HRW) stelde een lijvig rapport samen.

Sinds 2013 is het ‘promoten van niet-traditionele gezinsvormen bij minderjarigen’ strafbaar in Rusland. Dat komt neer op een zwijgplicht over homomoseksualiteit, een verbod op al wat zichtbaar LGBT is en dus een verbod op homopropaganda. 

Human Rights Watch bevroeg jonge holebi’s en transgenders in Russische steden en in rurale gebieden en stelde vast dat het flink achteruitgaat met het (psychisch) welzijn van deze jongeren. Immers, jongeren met vragen over hun seksuele en/of genderidentiteit raken moeilijk aan informatie want diensten, organisaties en websites worden gecensureerd. 

Angst

Bovendien leven (jonge) holebi’s en transgenders in angst. Angst om op straat aangevallen te worden. Dat bleek ook al uit de aflevering ‘A jailed freedom‘ van de Nederlandse documentairereeks ‘How to be gay‘. 

Beeld: Wikipedia

%d bloggers liken dit: