Wat zegt het Bestuursakkoord 2019-2024 in Antwerpen over holebi’s en transgenders?

Bart De Wever (N-VA), Jinnih Beels (sp.a) en Philippe De Backer (Open Vld) stelden vrijdag het ontwerp van bestuursakkoord voor Antwerpen voor. Ook LGBT-kwesties komen voor in de tekst. 

Over veiligheid:

“We vinden het onaanvaardbaar dat iemand zich in Antwerpen onveilig voelt door seksuele intimidatie of homofobie. Bij de bestrijding daarvan ligt de focus op vrouwen, holebi’s en transgenders. We tolereren naroepen en seksueel getinte of denigrerende opmerkingen op straat of elders niet. We bestraffen dit met boetes en cursussen over respectvol omgaan met medeburgers. Sensibiliseringsacties worden verdergezet en drempels voor het indienen van klachten over homofobie en seksuele intimidatie worden verder verlaagd. “

Onderwijs:

“Het stedelijk onderwijs stelt de democratische waarden van de Verlichting en de mensenrechten, zoals wederzijds respect ongeacht herkomst, seksuele geaardheid of religie, de vrijheid van meningsuiting, de gelijkheid van man en vrouw en de scheiding van staat en religie, voorop. Die waarden worden doorgetrokken tot in de dagelijkse werking.”

Acceptatie en integratie

“Holebi’s en transgenders voelen zich 100% thuis in Antwerpen. We zetten verder in op de sensibiliseringscampagnes tegen vooroordelen.”

“Samen met de holebi- en transgendergemeenschap blijven we nationale en internationale (sport)evenementen voor de holebi- en transgendergemeenschap ondersteunen en promoten.”

“We willen extra aandacht besteden aan diversiteit in rusthuizen zodat etnisch- culturele minderheden en holebi’s en transgenders er zich goed kunnen voelen.”

Antwerp Pride

“Antwerpen is een open en tolerante stad die bekend staat als holebivriendelijk. Dit onder meer dankzij een uitgebreide maatschappelijke beweging, verenigd in Het Roze Huis. De Antwerp Pride is uitgegroeid tot een groots evenement, met onder andere de deelname van het Antwerpse politiekorps. We blijven dit belangrijke evenement met vele bezoekers uit binnen- en buitenland ondersteunen. We blijven internationale evenementen voor de holebigemeenschap organiseren en promoten.”

En nu?

Wat zijn de volgende stappen? De partijleden bij N-VA, sp.a en Open Vld moeten het Bestuursakkoord ratificeren. Dat is geen uitgemaakte zaak. Vooral bij sp.a is een “ja” onzeker.

Dan zullen de functies worden toebedeeld. Op 1 januari kan het nieuwe bestuur starten.

Beeld: Timothy Junes

2 gedachten over “Wat zegt het Bestuursakkoord 2019-2024 in Antwerpen over holebi’s en transgenders?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: