Premier van Ierland Leo Varadkar wil LGBT-rechten bespreken met Vladimir Poetin

De openlijk homoseksuele dr. Leo Varadkar (Fine Gael), eerste minister van Ierland, wil graag met Vladimir Poetin (Verenigd Rusland) LGBT-rechten bespreken. Maar de twee mannen hebben elkaar nog maar één keer ontmoet.

Varadkar ontmoette de president van Rusland bij de herdenking van honderd jaar Wapenstilstand op 11 november 2018, in Parijs. “Ik sprak Engels, hij Russisch.” 

De eerste minister besprak het Russisch verbod op homopropaganda wel met de Russische ambassadeur in Ierland Joeri Anatoljevitsj Filatov. Die zei tegen de premier dat verhalen in Westerse media sterk overdreven. “Dat geloof ik niet”, vertelde Varadkar in een interview naar aanleiding van Kerstmis.

Donald Trump

Varadkar vertelde ook dat in het echt Amerikaans president Donald Trump (Republikeinen) in de omgang een aangename man is. “Maar voor de rest is hij zoals hij op televisie overkomt.” 

Beeld: Europese Volkspartij, Wikmedia Commons

%d bloggers liken dit: