Schlagerster Helene Fischer zingt regenboogduet tijdens populaire kerstuitzending

Helene Fischer is al enkele jaren de populairste schlagerzangeres van Duitsland. Haar ‘Helene Fischer Show’ is tijdens Kerst een televisiehoogtepunt met dit jaar 5,73 miljoen kijkers. Fischer gebruikte dat bereik om een LGBT-statement te maken: ze zong samen met zangeres Kerstin Ott het lied ‘Regenbogenfarben’.

Kerstin Ott is openlijk lesbisch en scoorde in Duitsland ook al verscheidene Schlagerhits waaronder ‘Die immer lacht’. Het lied ‘Regenbogenfarben’ is een lied uit haar nieuwste album ‘Mut zur Katastrophe’ en een hymne voor tolerantie.

Zo wordt erin gezongen: “Er und er. Zwei Eltern die ihr Kind zur Kita bringen. Sie und sie tragen jetzt den gleichen Ring. Alles ganz normal.” Vrij vertaald: “Hij en hij. Twee ouders die hun kind naar de crèche brengen. Zij en zij dragen nu dezelfde ring. Allemaal totaal normaal.”

Het lied bevat ook een oproep: “Komm, lass uns die Welt bemalen. In Regenbogenfarben. Wir wollen sie überall. Regenbogenfahnen.” Vrij vertaald: “Kom, laat ons de wereld in regenboogkleuren verven. We willen ze overal. Regenboogvlaggen.”

Helene Fischer schaart zich achter de inhoud van het lied door het duet met Kerstin Ott te zingen. Liefhebbers van het genre kunnen de ‘Helene Fischer Show’ op 31 december opnieuw bekijken op ZDF om 14.10 uur. Het duet van Fischer en Ott is online te koop.

Foto: Wikimedia – Sven-Sebastian Sajak

%d bloggers liken dit: