RECENSIE | Ellen DeGeneres maakt geslaagde comeback op het podium met ‘Relatable’

Ellen DeGeneres wordt op 26 januari 2019 60 jaar. Na 15 jaar op televisie maakte ze voor Netflix een zaalshow. Met ‘Relatable‘ onderzoekt ze hoe herkenbaar ze nog wel is.

Mogelijk wilt Netflix met deze special een tweede ‘Nanette‘ (van en met Hannah Gadsby). De basisingrediënten zijn dezelfde: een krachtige lesbienne die nadenkt over stand-upcomedy. 

Maar de de uitkomst is zeer anders. Daar waar Gadsby een geweten wilde schoppen en surfte op de trend van #MeToo, blijft DeGeneres ’traditionelere’ comedy brengen. 

‘Relatable’ is gewoon grappig. Niet altijd ongelooflijk grappig, maar DeGeneres lacht wel met zichzelf zonder dat ze dat erg vindt. Ze lacht zichzelf niet uit als lesbo van dienst, maar wel als immens rijke tv-ster van dienst. Dat mag tegenwoordig nog wel. 

Ze slacht erin om als bijna 60-jarige power lesbian met heel veel centen herkenbaar te zijn, want ze bespreekt de condition humaine

‘Nanette’ was eigenlijk geen comedy. Het was een pamflet verkleed als comedy. ‘Relatable’ is comedy. DeGeneres toont dat ze het nog kan. 

Nochtans staat ook DeGeneres op haar strepen: ze wil geen dansende aap meer zijn. Maar ze slaagt erin op haar strepen te staan zonder wraakzucht. 

Chapeau. Een minpunt? De ondertitels zitten er soms erg naast.

Beeld: Pexels, Pixabay

Een gedachte over “RECENSIE | Ellen DeGeneres maakt geslaagde comeback op het podium met ‘Relatable’

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: