Pride Amsterdam levert 19,5 miljoen euro op

Pride Amsterdam leverde in 2018 19,5 miljoen euro op aan ‘economisch effect’. Dat becijferde organisator Stichting Amsterdam Gay Pride zelf. 

Die 19,5 miljoen euro zijn de uitgaven van de bezoekers aan de pride ten opzichte van uitgaven in een lang weekend als er geen pride is. Alleen met de uitgaven in Amsterdam zelf is rekening gehouden.

Bevraging

Onderzoeker Anthony Esper bevroeg tijdens Pride Amsterdam driehonderd bezoekers. De meeste bezoekers zien Pride Amsterdam als een meerdaags evenement en brengen 3,3 dagen in de Nederlandse hoofdstad door. 

Het meeste geld wordt uitgegeven aan reiskosten en de (homo)horeca. Het evenement trekt bezoekers uit de hele wereld maar vooral uit Nederland zelf. Ruim 63% komt uit Nederland. Nadien volgen Britten (4%) en Duitsers (3%). 

De buitenlanders besteden verreweg het meest. Zij besteden volgens het onderzoek gemiddeld 557 euro per dag. Amsterdammers zelf geven tijdens een dag pride 110 euro uit en de overige Nederlandse bezoekers 127 euro per dag.

Een op de drie hetero’s

Ook naar de geaardheid van de bezoekers is gevraagd. Van alle bezoekers zei 31% heteroseksueel te zijn. De rest gaf aan holebi, transgender, interseks, queer of ander te zijn.

Beeld: WikimediaImages, Pixabay
Bron: GaySite.nl

%d bloggers liken dit: