Alles over ‘Dertigers’ met Kristof Goffin, vanaf 7 januari op Eén, YouTube en VRT NU

Eén brengt op 7 januari de reeks ‘Dertigers‘ uit op televisie, op YouTube en op VRT NU. Waarover gaat de reeks? 

‘Dertigers’ is een fictiereeks over een hechte vriendengroep van zes dertigers. Pieter, Nora, Tinne, Bart, Alex en Saartje zijn al bevriend sinds hun studententijd in Antwerpen. De zes worstelen met de uitdagingen van hun generatie, het evenwicht tussen werk en gezin en… de geheimen van een onverwerkt trauma dat hen onlosmakelijk met elkaar verbindt, maar hen ook uit elkaar dreigt te drijven. 

‘Dertigers’ bestaat uit 24 afleveringen van 25 minuten en zal vanaf 7 januari van maandag tot en met donderdag omstreeks 22.00 uur op Eén uitgezonden worden. ‘Dertigers’ is een productie van Warner Bros België voor Eén.

Een generatie

De zes dertigers vormen een dwarsdoorsnede van hun generatie. Ze zijn single, getrouwd of gescheiden, met of zonder kinderen, in een klassiek of nieuw samengesteld gezin. Ze zijn hetero of homo en hebben een druk sociaal en/of familiaal leven.

Het zijn onafscheidelijke vrienden sinds hun studententijd, toen ze samen op kot zaten. Dat is ondertussen al 15 jaar geleden. In de loop van de jaren is er allerlei gebeurd. Ze hebben samen heel wat hindernissen overwonnen. 

Nu iedereen in de groep halverwege de dertig is, staat de vriendenkring mogelijk op een keerpunt: er komen kleine én grote geheimen en spanningen aan het oppervlak die hun vriendschap op de proef stellen. Blijven ze vrienden voor het leven of komt het leven stilaan in de weg te staan van hun vriendschap?

In de eerste aflevering leren we de vrienden kennen tijdens een feestje bij Pieter. Die heeft de anderen uitgenodigd om kennis te maken met zijn nieuwe vriendin Babs. Maar ook Nora heeft groot nieuws, al lijkt ze zelf wat overdonderd te zijn door haar onverwachte zwangerschap. Bart en Tinne kibbelen heel de tijd, al proberen ze dat voor de anderen te verbergen. Coachsurfer Saartje zorgt voor de ambiance met haar onthullingen over haar laatste date.

Personages

Pieter (34) (Yannick De Coster) is een alleenstaande vader die nog altijd op zoek is naar zichzelf en daarbij al eens verloren loopt in zijn eigen leven. Misschien zorgt zijn nieuwe vriendin Babs (Saartje Van de Steene) voor stabiliteit.

Nora (35) (Ellen Verest) heeft Albanese roots en staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven. Ze is zwanger. Maar op een of andere manier lijkt ze daar toch niet zo van te kunnen genieten als haar vriend Jeroen (Dave Nauwelaerts).

Bart (36) (Tom Dingenen) en Tinne (35) (Evelien Van Hamme) vormen als eeuwige koppel met ups-and-downs een absolute zekerheid in de vriendenkring. Tenzij schijn bedriegt?

Verpleegkundige Alexander (35) (Kristof Goffin) woont samen met zijn partner Elias (Yemi Odiwale) en is hét luisterend oor in de groep, al gaat dat soms tegen wil en dank. Want bij wie kan hij zelf met zijn eigen geheimen terecht?

Saartje (34) (Kim Van Oncen) is een happy single wiens vrolijke levensstijl soms wat op vluchtgedrag lijkt.

Beeld: Eén

2 gedachten over “Alles over ‘Dertigers’ met Kristof Goffin, vanaf 7 januari op Eén, YouTube en VRT NU

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: