Japan mikt op LGBT-toeristen

Japan wil in 2020 40 miljoen toeristen ontvangen en mikt daarom ook expliciet op holebi’s en transgenders. De overheid hoopt dat ze veel roze yens uitgeven. 

2020 is het jaar waarin Tokio de Olympische Spelen houdt. Het stadsbestuur beloofde tegen dan maatregelen te nemen om holebi’s en transgenders te beschermen tegen discriminatie

LGBT’s zijn pas de laatste jaren politiek zichtbaar geworden. Acht stedelijke overheden erkennen nu holebigezinnen. 

Beschikbaar inkomen

Volgens The Japan Times geven LGBT-toeristen bijna dubbel zo veel uit dan hetero’s. 

Is dat waar? Moeilijk te zeggen, maar holebi’s vooral koppels, hebben wel meer beschikbaar inkomen, stelt Sven Boutsen vast. Hij runt Touristicogay en Toursticogay Blog

“Een normaal homokoppel zonder kinderen en beiden een goede job, hebben een maandbudget tussen de 3000 en 4000 euro (en sommigen zelfs veel meer). Heel wat gays houden van reizen, luxe, uitgaan, cultuur… kortweg genieten van het leven. Ze hoeven vaak niet te letten op uitgaven die een familie met kinderen wel heeft (al willen we niet veralgemenen). En net daarom is de groep een belangrijke inkomstenbron voor de reissector”, aldus Boutsen. 

Holebivriendelijke hotels

Het Keio Plaza Hotel in in de wijk Shinjuku in Tokio hield een conferentie over LGBT-toerisme. Er blijkt nog werk aan de winkel. Zo kwam de suggestie LGBT-toeristen naar de genderneutrale toilette te wijzen. 

Niet raar opkijken als twee mannen of twee vrouwen één groot bed willen, is pertinenter.

Beeld: Wikipedia
Bron: The Japan Times

%d bloggers liken dit: