Willen Gele Hesjes homohuwelijk in Frankrijk afschaffen?

De populairste petitie in het kader van het Gele Hesjes-protest in Frankrijk, is er eentje om het homohuwelijk af te schaffen. Wordt de beweging gekaapt?

Het Gele Hesjes-protest gaat over koopkracht, over mee zijn, over verschillen over in de stad en buiten de stad. Een deel van de frustraties uit zich ook op ethische en mensenrechtendossiers, zoals het homohuwelijk. 

Veel Fransen hebben de openstelling van het huwelijk voor holebikoppels in 2013 nog niet verteerd. Wanneer de Conseil économique, social et environnemental (Cese), de Socio-economische en milieuraad, mensen aanspoorde hun grieven om te zetten in concrete voorstellen, kreeg de petitie ‘Abrogation de la Loi Taubira‘ de meeste stemmen.

Inmenging

Daar maakt de beweging tegen het homohuwelijk – La Manif pour tous – graag gebruik van. Omdat iedereen kon deelnemen aan de raadpleging door de Cese, hebben aanhangers massaal de petitie gesteund. Ook een petitie tegen in-vitrofertilisatie doet het goed. 

Sommige gele hesjes haastten zich om afstand te nemen van deze ethische tegenbeweging, maar omdat de gele hesjes-beweging zo’n losse beweging is, is het moeilijk te zeggen in welke mate gele hesjes akkoord gaan. 

In december waren er al meldingen van homofobie

Beeld: Wikipedia
Bron: Têtu

2 gedachten over “Willen Gele Hesjes homohuwelijk in Frankrijk afschaffen?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: