‘Viering van Liefde’-betoging in Amsterdam tegen homofobe en transfobe Nashville-verklaring op 9 januari om 19 uur

COC Nederland organiseert op woensdagavond 9 januari een ‘Viering van Liefde‘ aan het Homomonument in Amsterdam. De actie is een reactie op de homofobe en transfobe Nashville-verklaring. Burgemeester Femke Halsema zal aanwezig zijn. 

“We stellen de kracht van de liefde tegenover de afwijzing en uitsluiting van de Nashville-verklaring”, aldus de organisatoren. De bijeenkomst is een initiatief van mensen uit de LGBT-gemeenschap, de religieuze gemeenschap, stichting Homomonument en COC Nederland.

De manifestatie vindt plaats op woensdagavond 9 januari om 19.00 uur op het Homomonument aan de Westermarkt in Amsterdam.

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Wielie Elhorst, homoseksueel en predikant met bijzondere opdracht voor de LBGT-gemeenschap. Er is muziek en ter afsluiting kunnen religieuze vertegenwoordigers en andere aanwezigen een ‘licht voor de liefde’ plaatsen op de granieten roze driehoek aan de Keizersgracht.

Na afloop stelt de Westerkerk, naast het Homomonument, haar deuren open voor belangstellende om na te praten met een kop koffie of thee.

Beeld: Wikipedia
Bron: COC Nederland

Een gedachte over “‘Viering van Liefde’-betoging in Amsterdam tegen homofobe en transfobe Nashville-verklaring op 9 januari om 19 uur

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: