Piet De Bruyn en Raad van Europa veroordelen homovervolgingen in Tsjetsjenië

Vlaams parlementslid en lid van de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa Piet De Bruyn (N-VA) veroordeelt met collega Frank Schwabe (SPD) uit Duitsland de vernieuwde homofobe pogrom in Tsjetsjenië.

De Bruyn is algemeen verslaggever LGBTI-rechten bij de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. In 2017 al volgde hij de situatie in Tsjetsjenië op. Al in 2017 veroordeelde de Vergadering de homovervolgingen in deze deelrepubliek van Rusland. De Russische Federatie is een lid van de Raad van Europa. 

Resolutie 2238 uit 2018 veroordeelt in zware bewoordingen de vervolging, uitdrukkingen van haat, discriminatie en pesterijen op eender welke grond, inclusief seksuele oriëntatie en genderidentiteit.”, stelt De Bruyn.

Schwabe en De Bruyn hernieuwen de oproep dat de Russische voogdij-overheid de situatie in Tsjetsjenië moet verbeteren. 

Beeld: Piet De Bruyn

%d bloggers liken dit: