Johny Voners vervoegt Koen Crucke in musical ‘La Cage Aux Folles’

Johny Voners zal Koen Crucke vervoegen in ‘La Cage Aux Folles‘. De Vlaamse versie van deze Broadway-hitmusical gaat in première op 16 oktober in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

Vanaf 16 oktober haalt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Cast

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Koen Crucke en Johny Voners. Het personage Albin wordt gespeeld door Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer Zaza, het travestie-alter ego van Albin. 

Johny Voners , gekend bij het grote publiek als Xavier uit ‘F.C. De Kampioenen‘, neemt de rol van George op zich. 

Johny Voners: “In mijn vak zijn ontmoetingen zeer belangrijk. Voor de allereerste keer

samenwerken met Koen Crucke als tegenspeler en met Stany Crets als regisseur

is zo’n geweldige ontmoeting! In een musical spelen is ook bijna nieuw voor mij. Ik zing wel al jaren Charles Aznavour, maar nu moet ik waarschijnlijk ook de beentjes heffen!”

35 jaar 

Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. 

In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is.

In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’’, ongeacht je geaardheid. 

Stany Crets: “‘La Cage Aux Folles’ is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestie-show. Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen. ‘I am what I am. We are what we are’ Meer woorden heeft dat niet nodig.

Creatives 

Heel wat grote namen aan boord voor ‘La Cage Aux Folles’: de regie is in handen van Stany Crets, Laurent Flament tekent voor choreografie en Ad van Dijk is verantwoordelijk voor de arrangementen.

Beeld: Deep Bridge
Bron: Deep Bridge

%d bloggers liken dit: