Tot 17 jaar cel voor homofobe, chemische aanval bij gayclub in Londen

In het Verenigd Koninkrijk zijn negen mannen veroordeeld voor een aanval in de omgeving van gayclub Dalston Superstore in Londen. Daarbij werden enkele slachtoffers besproeid met een misselijkmakende stof en een van hen hield een zware oogverwonding over aan de aanval.

De straffen variëren van 18 maanden tot 17 jaar cel.

De feiten dateren van 5 mei 2018. Het betreft een ruzie tussen een van de veroordeelden, Onur Ardic, en een onbekende man. Deze onbekende werd omsingeld door de rest van Ardics vriendengroep en zij schopten en sloegen de man voor langere tijd. 

Omstanders, die niet lang daarvoor de gayclub hadden verlaten, schoten te hulp maar werden besproeid met een chemische, misselijkmakende stof. Een andere man, die de aanval filmde, werd ook in elkaar geslagen en hield een zware oogverwonding aan de mishandeling over. 

Tijdens hun vlucht riepen de aanvallers homofobe verwijten. 

Getuigen

Negen verdachten konden dankzij getuigen opgepakt worden. Huseyin Onel kreeg 17 jaar cel voor het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel en het besproeien van mensen met een chemische stof. Andere aanvallers zijn veroordeeld tot celstraffen variërend tussen de 18 maanden en 15 jaar celstaf.

Beeld: AJEL, Pixabay
Bron: GaySite.nl

%d bloggers liken dit: