VIDEO | Antwerp Pride 2019 Love United Festival zaterdag en Closing Festival zondag aan Vlaamsekaai en Waalsekaai (Gedempte Zuiderdokken)

Het Love United Festival op zaterdag 10 augustus na de Antwerp Pride-parade en het Closing Festival op zondag 11 augustus zullen dit jaar plaatsvinden aan de Gedempte Zuiderdokken, tussen de Vlaamse- en Waalsekaai in Antwerpen. Dat vertelde voorzitter Bart Abeel tijdens de nieuwjaarsreceptie van het pridefestival.

Eerder al raakte bekend dat dit jaar de route van de parade wordt veranderd. In plaats van Zuid, aan de Gedempte Zuiderdokken, naar Noord naar Het Steen, zal de Antwerp Pride-parade dit jaar vertrekken aan het Sint-Jansplein in 2060 Antwerpen-Noord, via de Paardenmarkt, Het Steen, de Scheldekaaien, langs de Sint-Anna-Voetgangerstunnel om aan de Zuiderdokken te eindigen. 

Daar zullen de festivals ook plaatsvinden.

Meer beleving en twee podia op zondag

Abeel bleef enigszins voorzichtig. Terwijl het stadsbestuur zijn fiat voor de nieuwe route gaf, moeten er nog praktische zaken geregeld worden. Wel vertelde de praeses dat er op het Zuid meer ruimte is voor een Pride Village, meer ruimte voor beleving. 

Het slotconcert op zondag zal dit jaar ook twee podia beslaan. “Dan zijn er misschien minder discussies over muziekkeuze, over wie goed en niet goed zingt”, knipoogt Abeel. 

Musea

Ook zijn er al contacten gelegd met de nabijgelegen Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) en het Fotomuseum (FoMu) om mee aan de inkleding en inkleuring te werken. 

Betaalde coördinator

Abeel introduceerde ook Pieter Van Bocxklaer als de nieuwe, betaalde coördinator van Antwerp Pride. Antwerp Pride draaide tot nu enkel op vrijwilligers. Maar de pride is daar te groot voor geworden.

Abeel sloot af met de ambitie om in augustus 150.000 deelnemers en bezoekers te tellen. In 2018 kwamen 130.000 mensen af. Hopen op de zon dan maar.

Beeld: Timothy Junes

3 gedachten over “VIDEO | Antwerp Pride 2019 Love United Festival zaterdag en Closing Festival zondag aan Vlaamsekaai en Waalsekaai (Gedempte Zuiderdokken)

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: