Schepen van Sint-Truiden Jelle Engelbosch lacht niet met ‘Heel Racing is homo’-grap met Leandro Trossard

Jelle Engelbosch (N-VA), eerste schepen in Sint-Truiden, vindt de meme waarbij STVV-speler Leandro Trossard een regenboogvlag vasthoudt met daarop de tekst “heel Racing is homo” niet grappig.

Het probleem? Op Facebook circuleert een foto van Sint-Truiden-speler Leandro Trossard waarop di een regenboogvlag vasthoudt. Op die vlag staat “heel Racing is homo”. Racing, dat is Racing Genk

De foto is voor alle duidelijkheid getrukeerd. 

“Ik ben dat soort grappen meer dan beu”, verklaart Engelbosch in Het Laatste Nieuws. “Het gaat me niet over het symbool of de vlag. Het is mij te doen over het feit dat homo nog steeds als scheldwoord wordt gebruikt. Vervang het woord homo door eender welke andere minderheidsgroep en niemand zou het pikken. En dat heeft vooral niets met kleinzerigheid te maken of niet tegen een homograp kunnen, want die vind ik meestal wel goed.”

“En natuurlijk weet ik dat niemand die dat post iets tegen homo’s heeft. Er zijn zelfs vrienden van mij bij”, zegt de schepen nog. “Ik wil gewoon mensen bewust maken van het feit dat er hierdoor vele jongeren die vandaag worstelen met hun geaardheid moeilijker durven uit de kast te komen.”

Beeld: Timothy Junes
Bron: Het Laatste Nieuws

%d bloggers liken dit: