Angola haalt homoseks uit strafwet… maar dat is geen nieuws in Vlaanderen

Op 23 januari stemde het parlement van Angola in Afrika een wetswijziging die homoseks(ualiteit) uit de strafwet haalt. Ook is er een nieuwe wet die discriminatie van holebi’s op de werkvloer verbiedt. Geen enkel Vlaams mainstream medium berichtte hierover. 

Een zeventigtal landen bestraffen homoseks. Angola stopt daarmee. Engelstalige en Franstalige media, waaronder RTBF en La Libre Belgique, berichtten hierover. Maar Vlaanderen zwijgt.

Noch op VRT NWS, noch bij De Standaard, noch bij De Morgen, noch bij Het Laatste Nieuws, noch bij Het Nieuwsblad, noch bij Gazet van Antwerpen, noch bij Het Belang van Limburg geeft de zoekopdracht ‘Angola’ het beoogd zoekresultaat op. 

Bij persagentschap Belga ook niet, dat wel het toch meer anekdotische nieuws van Jean Wyllys die stopt als parlementslid en Brazilië ontvlucht door de homofobie, brengt. Al overgenomen door Het Laatste Nieuws trouwens. 

Waarom niet?

Is Angola te klein? 1.246.700 km². Zijn er te weinig Angolezen? 29,3 miljoen. 

Er is ander, dringender nieuws? Klopt, met Philippe De Backer (Open Vld) die uit de politiek stapt, het overlijden van Etienne Vermeersch en de nu wekelijkse betoging van de klimaatspijbelaars was er op donderdag dringender nieuws in Vlaanderen dan de decriminalisering van homoseks in Afrika. 

Niemand verwachtte een pushbericht. Een groot item in Het Journaal. Maar het wordt gewoon volledig genegeerd.

Hoezo, LGBT-media bieden geen meerwaarde meer? 

Beeld: Wikipedia

2 gedachten over “Angola haalt homoseks uit strafwet… maar dat is geen nieuws in Vlaanderen

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: