VTM Nieuws en 11.11.11 winnen Çavaria Awards

Tijdens SPARKLE heeft VTM Nieuws de Çavaria Media Award gewonnen voor de manier waarop de televisiezender omging met de coming-out van Bo Van Spilbeeck. 11.11.11 won de Çavaria Campaign Award voor hun campagne #AllemaalMensen voor een menselijk migratiebeleid.

De Çavaria Awards bekronen mensen en organisaties die in 2018 een positieve invloed hadden op de rechten en het welzijn van holebi’s en transgenders.

Mediafenomeen Bo

VTM Nieuws kreeg de Çavaria Media Award voor de open en ondersteunende manier waarop ze als werkgever met de coming-out van een werknemer omgaan. Bo Van Spilbeeck maakte vorig jaar in het VTM Nieuws bekend dat hij niet langer als Boudewijn door het leven wou gaan.

De 59-jarige journaliste werkt al sinds 1999 voor het VTM Nieuws. Ze was bang dat de kijkers haar misschien ongeloofwaardig zouden gaan vinden als journaliste of dat ze haar job zou verliezen na een coming-out als transgender. Niets was minder waar: haar coming-out kon op bijzonder veel bijval rekenen en Bo blijft actief als journaliste bij de commerciële televisiezender.

#AllemaalMensen

11.11.11 kreeg de Çavaria Campaign Award voor de campagne #AllemaalMensen die meer respect vraagt voor iedereen, ongeacht seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Lucy, die in 2016 Tanzania ontvluchtte omwille van haar seksuele oriëntatie en meewerkte aan de campagne, kwam samen 11.11.11-directeur Bogdan Vanden Berghe de prijs in ontvangst nemen uit de handen van ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld).

Politica bekroond

De Lifetime Achievement Award ging naar Oostenrijks politica en LGBT-activiste Ulrike Lunacek. Zij was van 2009 tot 2017 Europarlementariër voor de Oostenrijkse groene partij. Ze is openlijk lesbisch, strijdt al jaren voor gelijke rechten van holebi’s en transgenders en was een tijdje vicepresident van het Europees Parlement.

Met deze prijzen brengt çavaria aanvaarding op het werk, een menselijk migratiebeleid en mensenrechten op Europees niveau nadrukkelijk onder de aandacht.

Foto: 11.11.11

Een gedachte over “VTM Nieuws en 11.11.11 winnen Çavaria Awards

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: