‘Empire’-acteur Jussie Smollett slachtoffer van homofobe en racistisch aanval

De openlijk homoseksuele en Afro-Amerikaanse Jussie Smollett (36) uit de serie ‘Empire‘, is het slachtoffer geworden van homofoob en racistisch geweld. 

Volgens TMZ is Smollett in Chicago aangevallen door twee mannen die hem in elkaar sloegen, zijn hoofd in een strop duwden en riepen: “Dit is MAGA-land!”. Een verwijzing naar ‘Make America Great Again‘.

Hij bezocht in Chicago een Subway. Toen hij de broodjeszaak uitliep, werd hij aangevallen. De twee mannen riepen hem onder meer toe: “Ben jij die vieze zwarte janet uit ‘Empire’?.”

De twee belagers waren allebei blank en droegen skimaskers. De acteur hield aan de aanval onder meer een gekneusde rib over en moest in het ziekenhuis worden behandeld. 

De website ThatGrapeJuice meldde vorige week dat studio Fox een dreigbrief zou hebben gehad aan het adres van de acteur. Op de envelop zou een soortgelijke dreigtekst hebben gestaan als de mannen uitkraamden bij de aanval.

De politie van Chicago heeft het voorval tegenover TMZ bevestigd. De opnames voor ‘Empire’ gaan voort, maar de acteurs worden nu wel beveiligd.

Beeld: Timothy Junes
Bron: ANP, NU.nl, HLN

3 gedachten over “‘Empire’-acteur Jussie Smollett slachtoffer van homofobe en racistisch aanval

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: