Regenbooghuis Limburg en Limburgse scholen werken aan regenboogmuur voor Dag Tegen Homofobie

Regenbooghuis Limburg gaat samen met alle Limburgse scholen een actie uitwerken voor de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) van 17 mei. De samenwerking tussen het Regenbooghuis en de verschillende scholen moet leiden tot een zo lang mogelijke kleurrijke muur langs een van de fietsroutenetwerken.

Het Regenbooghuis heeft de afgelopen dagen aan alle Limburgse scholen die secundair onderwijs aanbieden een mail gestuurd met meer informatie over deze actie.

Jongeren

Het Regenbooghuis hoopt bij jongeren awareness of bewustzijn te genereren. Scholen die deelnemen krijgen een lespakket over seksuele oriëntatie en genderidentiteit. 

Ook ontvangen de scholen paletten waarop geverfd kan worden, zodat gedachten en gevoelens rondom het thema kleurrijk uitgebeeld kunnen worden. De school kan zelf bepalen hoeveel leerlingen er meedoen, bijvoorbeeld een enkele klas of een heel leerjaar en in welk leerjaar dit uitgevoerd wordt.

Lange muur

In aanloop van 17 mei worden de palletten dan verzameld door het Regenbooghuis om daarna een lange muur te maken die langs een van de fietspaden langs het fietsroutenetwerk komt te staan. Hiervoor werk het Limburgse Regenbooghuis samen met Provincie Limburg. De muur zal geopend worden op 17 mei.

Het Regenbooghuis houdt van lengte. Naar aanleiding van Wereldaidsdag breidden vrijwilligers een rode sjaal van 770 meter lang. Die sjaal krijgt nu een tweede leven.

Vorig jaar kreeg Hasselt een regenboogstippenpad

Beeld: Regenbooghuis Limburg
Bron: GayLive, Focus op Hasselt Extraatjes

2 gedachten over “Regenbooghuis Limburg en Limburgse scholen werken aan regenboogmuur voor Dag Tegen Homofobie

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: