Bruce McArthur bekend moord op acht homomannen in Toronto

Bruce McArthur (67) heeft bekend acht homomannen te hebben vermoord in Toronto in Canada. De slachtoffers verdwenen tussen 2010 en 2017. 

Tuinman McArthur werd vorig jaar opgepakt. In een tuin waar hij werkte, vond de politie in grote plantenbakken de stoffelijke resten van zeven mensen. In een ravijn in de buurt werd het lichaam van een achtste slachtoffer gevonden.

McArthur pleitte schuldig bij de start van zijn proces. Hij koos zijn slachtoffers zorgvuldig. Mannen uit het Midden-Oosten of Zuid-Azië, die weinig sociale contacten hadden in de Canadese samenleving en van wie een verdwijning dus niet zou opvallen.

Een van de slachtoffers verzweeg tegen zijn familie dat hij homo was vanwege zijn islamitische achtergrond. Een ander was een immigrant met drugsproblemen en een derde slachtoffer was dakloos, rookte cocaïne en was prostitué. 

Pride Toronto

De zaak kwam pas aan het rollen toen activist Andrew Kinsman (49) in 2017 een dag na Pride Toronto verdween. De verdwijning werd snel gemeld. Een half jaar later werd McArthur aangehouden.

De hele zaak helpt de relatie tussen de LGBT-beweging en de politie niet. Sommigen verwijten de politie de casus te laks te hebben aangepakt. Dat is een van de redenen dat de politie niet als delegatie mag deelnemen aan Pride Toronto 2019

Beeld: Timothy Junes
Bron: NOS

Een gedachte over “Bruce McArthur bekend moord op acht homomannen in Toronto

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: