Belgian Pride 2019 in het teken van #AllForOne en intersectionaliteit

De Belgian Pride 2018 in Brussel had als thema #YourLocalPower en de gemeenteraadsverkiezingen. Dit jaar is de slogan #AllForOne en het thema intersectionaliteit. De prideparade vindt plaats op 18 mei 2019.

Op 31 januari hield de Belgian Pride een nieuwjaarsfeest in La Boule Rouge. Onder meer Brussels minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (sp.a), schepen voor Klimaat en Sport Benoit Hellings (Ecolo) en schepen van Huisvesting, Openbaar Patrimonium en Gelijke Kansen Mohamed Ouriaghli (PS) waren aanwezig. Samen met uitbaters van homohoreca, LGBT-activisten en andere stakeholders. 

Er waren optredens van onder meer LaDiva Live, Ivana en SingOut.Brussels. De toespraken werden tussen de optredens door gehouden, wat de avond veel schwung gaf. 

Dank

Belgian Pride-voorzitter Cyrille Prestianni bedankte iedereen die meewerkte aan de succesvolle editie van 2018. Hij somde enkele statistieken op: 140.000 deelnemers aan het prideweekend, 100.000 aanwezigen op zaterdag, 70 organisaties naen deel aan de parade en 60 organisaties hadden een stand in het Rainbow Village

Prestianni noemde de pride van 2018 bijzonder inclusief. 

#AllForOne

Samen met Rachael Moore van RainbowHouse Brussels lanceerde de voorzitter het thema van 2019: #AllForOne en instersectionaliteit. Intersectionaliteit is de dynamiek waarbij een uitdaging of discriminatie nooit alleen komt. Homofobie, seksisme en racisme bijvoorbeeld. 

2019 is een bijzonder jaar. Vijftig jaar geleden, in 1969 vonden de Stonewall-rellen in New York plaats. Die worden gezien als de start van de moderne pridebeweging. 

Met #AllForOne benadrukt de Belgian Pride dat ieder mens uniek is en recht heeft op zijn of haar plaats in de samenleving, zonder discriminatie op welke grond dan ook. “Een boodschap die 50 jaar geleden al weerklonk, en die in 2019 nog altijd brandend actueel is. Wellicht zelfs meer dan enkele jaren geleden.”

Beeld: Belgian Pride

%d bloggers liken dit: