Amnesty International België start petitie tegen homovervolgingen in Tsjetsjenië

Sinds januari is er een heropflakkering van homovervolgingen in Tsjetsjenië. Amnesty International België is een petitie gestart.

In april 2017 kwam aan het licht dat de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië holebi’s opjaagt, opsluit, martelt, doodt en laat doden. Na veel internationale druk kwam de situatie wat onder de radar terecht. Tot het Russian LGBT Network begin 2019 opnieuw aan de alarmbel hing.

“Volgens berichten worden meer dan 40 mensen in een overheidsgebouw vastgehouden en gemarteld”, schrijft Amnesty. “Ten minste twee mensen zouden zijn doodgemarteld.”

De mensenrechtenorganisatie is een petitie gestart. “Roep Rusland op mensen die in deelrepubliek Tsjetsjenië gevaar lopen vanwege hun seksuele geaardheid te beschermen en onmiddellijk onderzoek te doen naar deze haatmisdrijven.”

Je kan de petitie hier ondertekenen.

Beeld: Free-Photos, Pixabay

%d bloggers liken dit: